Het is maar hoe je er naar kijkt….

Vanaf juni dit jaar ben ik nu niet meer in loondienst. En na tientallen jaren de luxe te hebben gehad van mooie leaseauto’s rij ik nu sinds twee weken in onze Landrover Defender van 1985. Met dit prachtige zomerweer van vandaag is dat eigenlijk genieten…


Vanmiddag ging ik na een heerlijke verjaardag lunch naar huis. Achter mijn Landrover parkeert een charmante dame in een wit zomerjurkje haar prachtig glimmende, zeer nieuw ogende, donkerblauwe BMW SUV. Terwijl ik naar de Landrover loop komt er een jong meisje uit de BMW met een mooi gestreept zwempak aan op haar blote voetjes.


“Kijk, mama, DAT is een mooie auto!”, roept ze enthousiast.
“Maar”, zegt ze vervolgens tegen mij, “is ie niet heel warm?”. Ik kijk haar glimlachend aan en zeg: “nee hoor, als ik het raampje naar beneden draai, dan kan ik genieten van de wind en is het heerlijk!”. De moeder kijkt me aan en zegt: “Nou, mijn auto was snikheet!”
Ik start de motor van de Landrover. Een vriendelijk pruttelende geluid komt onder de motorkap vandaan. Het meisje staat nog steeds op haar blote voetjes op de straatstenen vol adoratie naar mijn auto te kijken….met een glimlach op mijn gezicht zet ik mijn zonnebril op, zwaai naar het meisje en rijdt naar huis.


Hoe kijk jij naar dingen? En hoe zouden die dingen eruit kunnen zien als je er met een andere bril op naar kijkt? Hoe leuk is het om zo nu en dan je te realiseren dat het aan ons is, hoe we naar zaken kijken en hoe we met dingen omgaan. Als coach is het prachtig om mensen nieuwe inzichten te kunnen bieden, waardoor het leven makkelijker en mooier wordt.
Laat me weten als je een vrijblijvende intake zou willen om te kijken hoe jij je blik kan verruimen of veranderen met nieuwe inzichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.