Willemijn de lange

Salamander Lifestyle

Willemijn de Lange

Salamander Lifestyle

A way of life….

Salamander Lifestyle

Ben jij ook in de bloei van je leven? Leuke baan, fijne relatie, blije kids, kortom eigenlijk alles wat je hart begeert? En voel je je toch niet zo blij als het eigenlijk zou moeten? Je zit in die sneltrein door de dag heen en het lijkt wel of je de hele dag ballen in de lucht moet houden en alsof alles de hele dag door MOET. Moeten, moeten moeten…

Hoe zou het zijn als je je weer wat relaxter zou voelen, als je weer rustig zou kunnen slapen en als je weer verliefd op je eigen leven zou zijn?

Dit kán echt!

Maar zoals ik hierboven al zeg: het is een “Way of Life”. Het is een verandering van je manier van leven, van goede keuzes maken die bij jou passen. Ik help je graag leren hoe je dit kan doen. Niet met grote stappen, hard lopen gauw thuis, maar gedegen zodat deze manier van leven ook bij jou blijft en je niet meer terugvalt in datgene wat niet goed voor jou is.

Geef jezelf het mooiste kado wat er is! Een investering in jezelf, die uiteindelijk niet alleen jou gelukkiger maakt maar uiteindelijk ook de mensen om jou heen.

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Coaching richt zich op het verder ontwikkelen  en effectiever inzetten van reeds aanwezige vaardigheden en kennis.

Kenmerkend bij een coaching traject is, dat de coach door de coachee is uitgezocht. Een goede persoonlijke ‘klik’ met elkaar is belangrijk voor de mate van succes van het coaching traject. Daarom zie ik je graag voor een vrijblijvend intake gesprek om te kijken of wij die klik hebben.

Als Life Coach help ik mensen vanuit een positieve insteek naar een door jou gewenste gedragsverandering.

Voorbeelden voor coaching vraagstukken waar ik graag bij help zijn:

  • Het weer verliefd worden op je eigen leven.
  • Het preventief voorkomen van een Burn-Out
  • Het bewerkstelligen van persoonlijke en professionele groei. Het vergroten van inzicht in je functioneren én het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om je werk-privé balans, assertiviteit of perfectionisme.
  • Het verlies van een dierbaar iemand of het omgaan met eenzaamheid.

Wat is coaching eigenlijk, hoe werkt het?

Bij coaching werken we met psychisch gezonde mensen. We werken vanuit het hier-en-nu, met een positieve insteek, aan een toekomstige gedragsverandering. Tijdens het coachen zoeken we vooral naar oplossingen. De behoefte van de coachee is gericht op de toekomst.

Eén-op-één coaching: 

Op basis van jouw coaching vraag, die jij zelf tijdens onze startsessie formuleert, stellen we de doelen op die jij wilt bereiken.

Ik stimuleer en daag je uit om tot eigen oplossingen te komen en om de door jou gestelde doelen te behalen.  Jij bent verantwoordelijk voor de progressie van jouw groeiproces, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik zal je hier graag bij  begeleiden.

Ik werk in één-op-één relatie, omdat jij centraal staat.   Weet dat ik geen oplossingen aandraag en hooguit suggesties zal doen. Het is jouw reis!

Don't tell someone to get over it, help them to get through!

Willemijn de Lange

Hear what others have to say...

Wat anderen over mij zeggen

Kelly de Vries
Wat was jouw situatie voordat we gingen samenwerken (of voordat je mijn coachee werd)?  

Ik was erg onrustig in mijn hoofd én lichaam en kon nergens ontspanning in vinden. Ik had heel erg het gevoel dat ik vastliep in werk en mijn privé leven omdat de balans overal zoek was. Ik sliep slecht en kwam elke dag veel energie te kort. 

Wat was je verlangen voordat we gingen samenwerken? Meer balans tussen werk en rust. Meer energie krijgen en mezelf vrije tijd gunnen. Meer overzicht en stress los kunnen laten zodat de spanningen in mijn hoofd en lichaam zouden verminderen. 

Hoe heb je mij leren kennen en hoe lang heb je erover gedaan om je aan te melden? Ik zag je oproep als coach op Facebook en heb me zonder twijfel aangemeld. I

Wat was de reden dat je je door mij aangesproken voelde? 
Ik voelde me meteen aangesproken door je teksten omdat je mij precies omschreef. Ik kreeg hierdoor het gevoel dat je mij begreep zonder me überhaupt gesproken te hebben. Daarnaast kwam je over als een vriendelijke, begripvolle coach die van aanpakken wist. Gelukkig klopte dit ook.
 
Heeft dit traject uiteindelijk voldaan aan jouw verwachtingen? 
Zeker weten. We hebben onderwerpen besproken en behandeld waarvan ik niet wist dat het onderdeel was van mijn probleem. Je hebt van alles een heel mooi samenhangend geheel gemaakt waardoor er een duidelijke lijn liep door de verschillende sessies. Ik keek zelfs uit naar de sessies terwijl ik vaak met m’n neus op de feiten werd gedrukt. 
 
Wat was voor jou een eye-opener?  
Dat ik jarenlang de focus op de verkeerde dingen heb gelegd en mezelf heb weggeschoven. Ik heb door dit traject geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken en mezelf meer te waarderen. Dat ik mezelf moet pushen van de automatische piloot af te stappen en ik écht mezelf moet zijn. Ik zie nu ook dat de oorzaken van mijn onrust, kansen zijn om op heel veel gebieden te groeien. Door dit traject weet ik hóe ik dat kan doen.
 
Waar heb je uiteindelijk het meeste profijt van gehad? 
Van de soms lastige woorden die ik niet altijd wilde horen, waarbij ik naar m’n eigen gedrag moest kijken. De kleine stappen die ik heb gezet tijdens elke sessie hebben ervoor gezorgd dat ik nu meer rust ervaar in stressvolle situaties. Kleine stappen zetten is normaal helemaal niks voor mij, maar ik zie nu in dat dat onderdeel is van het in balans worden/zijn. Kleine veranderingen in hoe ik ergens op reageer hebben er nu zelfs aan bijgedragen dat ik weer meerdere dagen in de week goed slaap. 
 
Wat gaan andere mensen eraan hebben om door mij gecoacht te worden? 
Je eerlijke blik van buitenaf gaat ze helpen groeien en meer rust te vinden in het accepteren van zichzelf. En hoe je dat kunt toepassen op persoonlijk- en werkgebied. Een fijne sparringspartner maar ook iemand die je naar jezelf laat kijken als dat nodig is. Heb je rust en balans nodig in je dagelijkse leven? Dan raad ik je 100% aan om met Willemijn te gaan samenwerken. Zo kun je je energie op de juiste manier verdelen, waardoor je toch rust vindt maar ook productief kunt zijn op een dag.

Kelly de Vries

Eigenaresse marketing bedrijf

Willemijn heeft mij gecoacht toen ik in een lastige fase van mijn leven zat; weinig balans tussen werk en privé en daarnaast probeerde ik mijn weg te vinden in mijn gezin met jonge kinderen. Mijn privé situatie is niet bepaald standaard dus op standaard “coaching adviezen” zat ik dan ook niet te wachten. Bij Willemijn was ik aan het juiste adres; Willemijn combineert theorie met praktijk. Ze luistert, stelt vragen en ging samen met mij op zoek naar het antwoord, als ik het zelf niet goed wist. Als ik tegen dingen aanliep, die ik van mezelf niet goed begreep, probeerde zij mij dat aan de hand van bepaalde methoden/technieken uit te leggen/te laten zien.

Zo hebben we met ‘Voice Dialogue’ gewerkt; en dat heeft mij geholpen om tot inzichten te komen over bepaalde, diepgewortelde, overtuigingen en gewoonten. Ik heb me bij Willemijn altijd erg op mijn gemak gevoelt; ze luisterde, vroeg door en gaf me vooral het gevoel dat alles ‘ok’ was.

Marina Curvers

Virtual assistant

Mental health and lifestyle program

Salamander lifestyle

Ik help je graag op jouw weg naar geluk